7 februari 2016
17:45

ESK Bandy

Referat: IFK Uppsala - ESK Bandy

Återigen fantasktiska förutsättningar bör bandy på Studenternas och denna gång var även dommarna på plats :)

Vi lyckades nät och jämt få ihop lag och att möta seriens bästa lag utan avbytare är ingen lek.... vi var helt inställda på att det gällde att täta försvaret och försöka ta till var på de chanser vi skulle få.

Eftersom vi torskade slantsinglingen fick vi börja i motvind... ojoj vad fort det gick när IFK spelarna kom farande med vinden i ryggen de har några fantastiska skridskoåkare som vi hade svårt att få grepp om. Vi lyckades hålla jämna steg i ~20minuter däefter rann det iväg lite väl mycket.
När dommaren blåste för halvtid hade IFK gjort hela 7 mål och vi endast 2.

I andra halvlek är det vi som drar nytta av medvinden, vi får lite längre anfall samtidigt som IFK's värsta anstormning bromsas av vinden, halvleken slutar 3-3.
Matchen slutar helt rättvist 10-5 till IFK men vi kan vara nöjda med vår insatts, framförallt i andra halvlek.

Bäst för dagen var Anders Ulmstedt, vilka brytningar!! ;) Purkner var inte så pjåkig han heller,3 baljor!!

Målskyttar:
Jonas Purkner 3
Richard Roberg, Stefan Jansson 1

Utvisningar:
Per Svalby, Markus Björklund 10

Nästa träning är Torsdag 11/2 21:10-22:00 och på söndag den 14/2 möter vi Stoke, matchstart 18:45.